"Чрез своите говорители те пръскат в общественото съзнание, че това са някакви борци за чистота, а всичките им действия до този момент показват точно обратното". Поредният критичен коментар направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента по повод предложения от ПП-ДБ меморандум за управлението на страната в следващите 9 месеца. 

Борисов уточни, че вече се е запознал с меморандума, предложен от партньорите му в некоалицията и вижда противоречие между написаното и реалните действия. "Един поп казал: Няма да гледате какво прави, а ще слушате какво говори", коментира Борисов, подчертавайки противоречието между написаното в документа и действията на колегите си по ключови въпроси.

"В него (бел.ред. меморандума) пишат, че кандидатурите трябва да бъдат прозрачни, непартийни, неярки, експертни, а те изпратиха Станислав Тодоров за шеф на най-големия регулатор КЕВР - депутат от ПП. А пък за Петър Петров да не говорим, депутат от ПП, основен участник в предизборната кампания, за заместник-шеф на ДАНС. Като около месец с г-н Петков водихме разговори да ме убеди, че той трябва да стане шеф на ДАНС". 

Бойко Борисов разкритикува действията напартньорите си в управлението и заради строежа на новите блокове на АЕЦ "Козлодуй". Причина за това е, че депутатите от ПП-ДБ не подкрепиха предложението на ГЕРБ като извънредна точка в дневния ред на Народното събрание да бъде разгледано решение за провеждане на преговори между АЕЦ "Козлодуй" и конкретна южнокорейска компания. "Водим преговори всеки ден, но сега съм разочарован от колегите, защото провалят строежа на ядрената централа, гласуваха против, което не е добър знак". 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм