Все повече италиански политици се присъединяват в TikTok, за да привлекат по-младите избиратели на националните избори този месец.

Лиз Тръс стана тренд в TikTok, след като обяви война на мрежата (видео)

Сред тях е и 85-годишният бивш министър-председател Силвио Берлускони, който започва видеото си с „Здравейте, хора, тук съм“.

"Има 5 милиона от вас на тази платформа и 60% от вас са на възраст под 30 години и аз малко завиждам за това", добавя той.

Седнал зад бюрото в характерното си синьо сако и вратовръзка, лидерът на "Форца Италия" казва, че ще използва платформата, за да разкаже на това поколение как може да помогне за превръщането на Италия в "страна, която ви дава нови възможности и шанс да реализирате мечтите си".

Военни видеоклипове вместо забава се разпространяват в TikTok

Форца Италия е най-малката от трите основни партии в десния алианс, воден от националистическата партия "Братя на Италия", която е на път да спечели изборите на 25 септември.

Берлускони догонва други италиански политически лидери, които са развили вкус към TikTok, съобщава Ройтерс.

Европа с рекорд в цената на електроенергията за цялата си история

Матео Салвини, лидер на партията "Лига", която също е част от десния алианс, твърди, че аудиторията на неговия канал в TikTok е "италиански политически рекорд" - повече от 540 000 души.

Карло Календа, лидер на малката центристка партия "Действие", беше по-скромен, докато обясняваше прехода си към TikTok, по-често използван от тийнейджъри за публикуване на клипове с танци и мода.

"Не мога да танцувам, приличам на пияна мечка. Не мога да давам съвети за грим, защото имам голям корем и съм грозен. Но мога да ви говоря за политика", казва той. 

Драги призова ЕС да въведе таван на цените на руския газ

Матео Ренци също се присъедини към платформата.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм