Русия заяви, че четири дрона, засечени на нейна територия, включително един, който се разби край село в Московска област, "вероятно" са били насочени към гражданска инфраструктура на фона на опасенията от украински нападения в Русия.

"Няма жертви и разрушения ", заяви в Телеграм Андрей Воробьов, губернатор на Московска област. Той добави, че дронът се е разбил близо до град Губастово, на около 100 км югоизточно от Москва.

Столтенберг: Украйна ще се присъедини към НАТО в дългосрочен план

По-рано във вторник руското министерство на отбраната обвини украинската армия, че се опитва да атакува гражданска инфраструктура чрез безпилотни самолети по североизточното черноморско крайбрежие.

"Киевският режим се опита да атакува с дронове обекти на гражданската инфраструктура в Краснодарския край и Република Адигея", се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

"Двата безпилотни самолетабяха неутрализирани", без да причинят никакви щети, се казва в съобщението.

Директорът на ЦРУ: Китай обмисля да предоставят оръжия за Русия

То добави, че "подразделенията за радиоелектронна борба на руските въоръжени сили са неутрализирали дроновете", които са се отклонили от курса си.

"Единият дрон се приземи в полето, а другият се отклони от маршрута и не нанесе щети на набелязаната гражданска инфраструктура", добави руското командване.

Съобщението идва, след като властите в друга руска област, Брянск, граничеща с Украйна, заявиха, че там е бил свален украински дрон.

Инцидентът не е довел до "жертви или щети", заяви губернаторът на Брянска област Александър Богомаз.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм