Бившият завод на „Рено“ в Москва вече официално се преименува на „Москвич“. Промените са регистрирани от данъчните органи в Унифицирания държавен регистър на юридическите лица, пише Комерсант.

Промените в системния регистър са направени на 3 юни. Отделът е регистрирал и смяна на директора. На мястото на Ян Птачек от „Рено“ идва Дмитрий Пронин. Преди това той е заемал длъжността заместник-началник на транспортния отдел в Москва.

Под марката „Москвич“ ще се сглобяват китайски автомобили

АД "Московски автомобилен завод "Москвич" се контролира от Министерството на градската собственост.

Френският автомобилен производител „Рено“ в средата на март обяви прекратяването на своите фабрики и автокъщи в Русия. Московските власти информираха, че смятат да възобновят производството на марката „Москвич“. 

Русия ще произвежда Dacia Duster с емблемата на Lada

„Камаз“, който е основен технологичен партньор на възродения руски автомобилен завод „Москвич“, възнамерява да локализира производството на китайски автомобили и вече преговаря с настоящия си партньор, автоконцерна „JAC“. Предвижда се производството да започне не по-късно от четвъртото тримесечие на 2022 г. с автомобили с двигател с вътрешно горене, след което да премине към електрически автомобили.

Освен това московските власти работят върху сътрудничество с друг китайски автомобилен производител, който все още не е известен.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм