Със свидетелски показания продължава поредното заседание от делото за жестоката катастрофа на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две момичета. Обвиняем е Георги Семерджиев, съобщават от БГНЕС.

Кога се сменят спирачните накладки и дискове

По време на заседанието един от свидетелите разказа, че е бил с мотора си на местопроизшествието. Чул звук като от експлозия и видял смачкания джип. По негови думи отишъл да търси пострадали, за да им помогне. Видял двете мъртви момичета.

Той заяви, че докато се оглеждал за други пострадали зад него минали две жени. "Едната охкаше и пъшкаше, а другата ѝ помагаше и казваше "Бързо, бързо, убихме хора", каза свидетелят, който обаче не помни как са изглеждали двете жени. Той заяви, че още тогава съобщил на полицаите на място за всичко, което е видял.

Нови свидетелски показания: Семерджиев сменял накладки по два пъти месечно

По време на днешното заседание бяха изслушани и други свидетели, които са били на мястото на катастрофата или в близост. Част от тях заявиха, че са видели, че джипът се е движил с висока скорост и минавал на червен светофар.

Георги Семерджиев е подсъдим за пет престъпления, сред които за шофиране с фалшива шофьорска книжка и неистински регистрационни номера и други. Прокуратурата обяви, че той е шофирал след употреба на наркотици. Семерджиев се намира в ареста от няколко месеца. 

Първият полицай на катастрофата и Семерджиев се познавали лично, чатили по вайбър

Припомняме, че на предходно изслушване приятелката на подсъдимия заяви, "Винаги си е карал нормално, никога не е бил агресивен". Съдът припомни, че при първите си показания тя е казала, че знае, че приятелят ѝ взима кокаин, но на делото тя е обяснила, че не си спомня.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм