Българският културен клуб в Скопие е бил нападнат, предаде bTV.

Инцидентът се е случил снощи, като в него са проникнали неизвестни лица.

Пребиха секретаря на културния клуб „Цар Борис III“ в Охрид

В момента тече оглед на място.

Новото помещение на Българският културно-информационен център в Скопие беше официално открито на 25 ноември 2022 г. в присъствието на министрите на културата на България и Република Северна Македония.

Мъж нападнал със секира българите в културния клуб „Цар Борис III“

Центърът е създаден през 2006 г. в резултат на спогодба между правителствата на Република България и Република Македония от 18 април 2003 г.

Припомняме, че в началото на годината секретарят на културния клуб „Цар Борис III“ в Охрид, Християн Пендиков беше жестоко пребит. 

Мъж нападнал със секира българите в културния клуб „Цар Борис III“

Това подсили напрежението между България и Северна Македония.

Клубът "Цар Борис Трети", който бе открит през октомври миналата година, на няколко пъти бе обект на нападения, включително и с огнестрелно оръжие.

Отложиха делото за побоя над Християн Пендиков

Малко преди това мъж със секира е нападна българите в новооткрития клуб. Мъжът изпотроши рекламната табела с името на клуба. 

Стана ясно, че косвеният виновник за случая е македонският премиер Димитър Ковачевски, който в телевизионно интервю определи откриването на клуба с това име като провокация.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм