“Пука ни за България” - с тези думи Деница Стоева, която живее в Нова Зеландия, обясни в ефира на Дарик, че ще отговори на сънародниците, които смятат, че българите в чужбина нямат право да гласуват на парламентарния вот. 

Как протича изборният ден в Турция?

“Много от нас не изключват възможността да се върнат в България. Имаме деца, които искаме да не се срамуват, че имат български корени”, добави тя.

Стоева заяви, че е гласувала “за една по-добра и уредена България, за законност, за предвидимост в страната”.

Антоанета Тончева от Регенсбург: Има желаещи за гласуване

Тя добави, че в България има огромен контраст с политиката в Нова Зеландия. “Големите решения тук се вземат на базата на ценностите. В България всичко се върти около ползата”, каза Деница. 

“Когато човек отиде далеч, може да получи по-добра перспектива. Имам много по-ясна представа накъде България трябва да поеме, за какво трябва да работи, отколкото когато съм била в България и съм живяла там и съм била част от този водовъртеж на краткосрочно мислене и краткосрочни решения”, обобщи във финала на разговора Деница Стоева.  

Явор Сидеров: Политическите лидери сплашват гражданите

Изборният ден в Нова Зеландия вече е приключил успешно. 

“Денят мина спокойно, ние сме малка секция, избирателната активност беше по-ниска от тази на предишните избори. С група единомишленици направихме българско дружество, с което организираме изборния ден и се опитваме да подобрим достъпа до административни услуги в Нова Зеландия”, каза още тя. 

Избори 2022

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм