Президентът Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп спечелиха първичните избори в щата Мичиган, като затвърдиха предстоящия реванш между тях.

Джо Байдън спечели лесно първичните избори на Демократическата партия в Мичиган, но протестните гласове на демократите, недоволни от неговата подкрепа за военните действия на Израел срещу "Хамас" в Газа, надминаха очакванията на организаторите, по данни на БТА.

Доналд Тръмп спечели с голям аванс първичните избори на Републиканската партия в Мичиган, като потвърди предимството си в надпреварата за номинацията на партията за Белия дом. Това беше поредната загуба за Ники Хейли.

Въпреки очакванията за лесни победи, броят на гласовете за двете страни се следеше внимателно, тъй като този резултат подчертаваше признаци за разколебаване на подкрепата, особено в светлината на протестите на демократите в Мичиган срещу политиката на Байдън относно Газа.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм