Азербайджан заяви днес, че "е постигнал целите, които си е поставил" по границата с Армения след сблъсъци между двете враждуващи кавказки държави, каквито не е имало от есента на 2020 г., предаде Франс прес.

Блинкен: Настоявам за мирно споразумение между Азербайджан и Армения

"Провокациите, извършени от арменските сили по границата между двете страни бяха отблъснати, всички поставени цели са постигнати", обявиха от кабинета на азербайджанския президент Илхам Алиев. Оттам заявиха също, че "отговорност за ескалацията носят изцяло на политическите лидери в Армения".

Борел: Армения и Азербайджан да се върнат на масата за преговори

Напрежението по границата между Армения и Азербайджан днес е намаляло значително, но ситуацията остава изключително напрегната въпреки договорените с посредничеството на Москва примирия, предаде също днес АФП, като се позова на арменския министър на отбраната.

Армения: 49 войници са убити при снощните битки с Азербайджан

"Към 14:00 ч. ситуацията остава изключително напрегната в някои участъци по границата (...) Въпреки значителното намаляване на обстрела, врагът продължава с опитите си да напредне", съобщи министърът на отбраната на Армения Сурен Папикян.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм