Служители на отряда за специални операции "Кобра" към австрийското вътрешно министерство проведоха операция по задържането на 39-годишен гръцки гражданин, заподозрян в шпионаж в полза на Русия.

Според публикация в „Кронен Цайтунг”, бойците от специалния отряд са задържали „гръцки гражданин с руски произход” и са претърсили жилището му в покрайнините на Виена. Изданието съобщава, че заподозреният е „син на бивш служител на Главното разузнавателно управление на Генералния щаб на РФ, който преди време е бил на дипломатическа служба в Германия и в Австрия”.

Бивш германски офицер от резерва е осъден за шпионаж в полза на Русия

Австрийското Управление за държавна сигурност и разузнаване е засякло контакти на задържания с дипломати и служители на специалните служби на различни държави. Той е заподозрян също в разгласяване на държавна тайна. Както посочва вестникът, при обиска в дома му са открити подслушвателни устройства и няколко мобилни телефона, лаптопи и таблети. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм