„Никой вече не ви вярва и това трябва да ви стане ясно. Сбогом, аматьори!“, това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС от трубината на НС по време на дебатите в парламента за „Джемкорп“.

Тя ги призова да върнат мандата, „за да не губят времето на България“. „Неслучайно, уважаеми, не спечелихте изборите. Няма да можете да направите правителство. Връщайте мандата и не губете времето на България. Това е кауза пердута, което правите - отново да повтаряте едни и същи опорки, който по време на предизборната кампания ви ги пишеха.“

Докладът „Джемкорп“ доведе до словесен сблъсък между ГЕРБ и ПП

По рано съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев и Жечо Станков от ГЕРБ влязоха в пряк словесен сблъсък в кулоарите на парламента.

От видео излъчено във Фейсбук стана ясно, че според ГЕРБ трябва да бъде внесен проект на решение на Народното събрание, с който да се задължи служебното правителство да отвори Плана за възстановяване и устойчивост и да предоговори поетия ангажимент за затваряне на въглищните централи.

ГЕРБ поиска отваряне на Плана за възстановяване

В кулоарите на парламента дойде и отговорът на Асен Василев обясни, че в първата му седмица като финансов министър е имал разговор с вицепремиера Атанас Пеканов и ЕК, на който му е било казано, че е договорено затваряне на 1600 мегавата въглищни мощности и 40% намаляване на емисиите до 2026 г.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм