"Никой не ни отговори дали Рашков е проверяван от КПКОНПИ, аз имам информация, че това е така. Той претърпя най-големия си срам с ареста на Борисов, а дори не се извини. Рашков щеше да бъде бухалката на КПКОНПИ, както беше такава на изборите."

Атанасова: Радев да насрочи предсрочни избори още в понеделник

 Това коментира пред Нова тв председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Според нея предложеното за антикорупционен закон е механичен сбор от правни норми, водещи до хаос.

ГЕРБ, БСП и ДБ категорично отказаха да отпуснат пари на образовани родители

"Властта демонстрира липса на опит и арогантност. Това беше първият български парламент с успешен вот на недоверие. Те бяха нагледен пример за това как не се управлява държава. Да кажат, че опозицията се бои от борбата с корупцията, е правен нонсенс. Ако имаха доказателства за корупция, щяха да ги извадят. Петков обогати забавните предавния с липсата си на езикова култура", заяви тя.

И допълни, че е станало ясно, че тълпата, управлявана с СМС-и, не може да управлява.

Атанасова: Рашков е радост! Изберете го и за премиер, и за президент

"Надяваме се, че Радев оценява грешката си и дълбоко съжалява за нея", отбеляза тя по повод подкрепата на президента за ПП и Петков.

По думите ѝ танковете с втечнен газ са "митични" и тя не вярва в съществуването им.

Атанасова: Незабавно да се проведе избор за нов председател на КЕВР

"Не виждаме по-ниска цена на газа и гарантирани доставки, а това ще изправи служебното правителство пред голям проблем. Вероятно ще има икономически колапс. Има огромна заплаха София да остане без парно", категорична е Атанасова. И изрази увереност, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на идните избори и ще управлява.

Тя съобщи, че преговорите за азерски газ започват с инициатива на президента Първанов и продължени от Борисов.

"Петков няма защо да си приписва заслуги. България все още плаща капацитет на "Газпром", а ние пак получаваме руски газ. но на по-висока цена и чрез посредници. Ако бяхме на власт, нямаше да забавим гръцката връзка. Щяхме да имаме по-сериозен ангажимент към количествата запас в Чирен", подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм