Докато Борисов и Пеевски управляват ГЕРБ и ДПС, ние с тези партии няма да влизаме в коалиции. Това заяви пред симпатизанти в Пловдив съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. Заедно с Николай Денков и Кирил Петков той разговаря с  избиратели на пл. "Стефан Стамболов" в града, съобщава БТА.

Василев подчерта, че ПП няма да работи заедно с ГЕРБ и ДПС, защото има коренно различна представа за това как държавата трябва да се развива. По думите му, през последните три години са показали, че когато парите на хората от данъците стигат до всички хора, общини и фирми, и българската икономика върви, и нивата на дълг към брутния вътрешен продукт спадат. 

Ако питате българите харесват ли съдебната система, чувстват ли, че има справедливост, 80 процента ще кажат, че не. Това пък коментира Кирил Петков и посочи, че в програмата на коалицията слагат с акцент съдебната власт, прокуратурата и регулаторите, чиито ръководители трябва да бъдат сменени с честни конкурси. Няма как да работим с Пеевски и Борисов, защото те няма да са готови да предадат тази власт и да имаме нормални европейски институции, допълни той. 

Николай Денков от своя страна коментира, че през последните години са увеличили финансирането в здравеопазването и образованието, но качеството не се вдига. Причината, по думите му, е, че тези системи са политизирани по модела на ГЕРБ и ДПС. Всеки знае, че политическите назначения преобладават, мерки ще предложим, но докато политическите страсти определят какво ще се случва в образование и здравеопазване, няма как да успеем, каза Денков.