Според финансовия министър държавата трябва да спре да се управлява от слухове. Асен Василев коментира и взаимните атаки между президента Румен Радев и депутата Делян Пеевски. По думите на Василев институциите трябва да влязат в ролята си и ако има нещо, то да се разследва. "Докато се опитваме през слухове, престрелки и недомлъвки да става цялото нещо, просто няма да имаме нормална държава", допълни той. Василев посочи още, че се надява държавният глава да не направи нова политическа формация, защото това е в противоречие с Конституцията.

Василев коментира още и новото предложение за безплатно висше образование: "Добре е българските студенти да могат да се възползват от безплатното обучение в университетите, но то трябва да се случи чрез програма, която да ги задържи в България". Мнението изрази финансовият министър Асен Василев в кулоарите на парламента. Той обясни, че има резервни пера в бюджета, от които да дойдат парите, но първо трябва да се приеме закона от Народното събрание. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм