Apple очевидно обмисля преместване на производството на слушалки в Индия поради безкомпромисните мерки срещу коронавирус в Китай. Според вътрешни лица доставчикът на Apple Foxconn планира да премести моделите Beats и вероятно също серията AirPods там.

Това съобщи в сряда японският бизнес вестник "Nikkei", позовавайки се на свои източници. В допълнение към проблемите с веригата за доставки, нарастващото напрежение между Китай и САЩ също е сред причините за промените.

Появата на 6G е преход от „гига“ към „тера“ икономика

Според Nikkei „AirPods“ са един от първите продукти, произведени извън Китай в резултат на търговската война със САЩ. Договор бе подписан с Виетнам. Всяка година се очаква да бъдат изпращани повече от 70 милиона чифта. Това би направило продуктовата линия вторият най-важен продукт по отношение на доставките, веднага след iPhone, който представлява лъвския дял от продажбите.

Най-новата гама iPhone вече се произвежда в Индия. Анализаторите очакват Apple да превърне Индия в глобален център за производство на iPhone до 2025 г., за да намали зависимостта си от Китай, където произвежда по-голямата част от своите устройства повече от десетилетие.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм