"Дали ще има правителство зависи от политическата зрялост на партиите и от желанието им наистина да решават кризи и да са наясно, че когато носиш отговорност, можеш да понесеш и щета, но да поставиш хората пред партийните си цели. Такова осъзнаване ние не виждаме при ПП, но го отдаваме, че са партия от скоро и нямат нужния управленски и парламентарен опит."

Това заяви Костадин Ангелов от ПП "ГЕРБ" в предаването "Седмицата" по Дарик радио. 

Експертна среща между ГЕРБ и ПП: Ще намерят ли консенсус по важните обществени теми?

"Ние направихме много компромиси, за да направим правителство и това правителство да започне да решава поблемите на хората. "Продължаваме промяната" се държат като сърдито дете на площадката пред блока. Те останаха под 121 депутати, което означава, че ПП не искат да има провителство, а искат да отидем на избори. Това е един лош театър, който хората ще разберат. Ние трябва да изпълним волята на хората, а тя е да има правителство. Избори след избори водят до една политическа нестабилност. Коментират се проблеми със Запорожката адрена централа, недай си Боже да стане нещо, без работещ парламент, националната сигурност на България е поставена на карта", сподели опасения Ангелов. 

"С БСП коментирахме тяхната социална програма, изложихме и нашите виждания. "Демократична България" продължават да хвърлят кал по нас и разни епитети, а пък преди ден чухме от ген. Атанасов, че те разчитали на нашата подкрепа. Оставам с усещането, че за него властта продължава да бъде самоцел, а не решаването на проблемите на хората", каза бившият здравен министър.

Александровска болница може да изпадане в неплатежоспособност за осъществяване на лечебна дейност

"Загрижени сме за дефицита в страната, за заемите. Тези неща вълнуват хората. Бях в едно свищовско село, за хората там няма ГЕРБ, няма ПП. Те казват "вие там-властта". Ето от тази власт хората очакват тези решения", сподели той.

"Плюсът на едно правителство, което е облечено като експертно такова, е съществуването на парламента. Компромисно решение е избирането на такова правителство с краткосрочна програма, което да гарантира националната сигурност на страната в условията на водеща се война, в уславията на задълбочаваща се финансова криза и увеличаваща се инфлация."

Проф. Костадин Ангелов в Сливен: Залагаме на това българите да бъдат здрави

"Ако Кирил Петков е изпратил СМС на Слави Трифонов, че е арестувал лидера на най-голямата партия в България, това означава, че говорим за тежък авторитаризъм - това, за което всички бяха на площадите и обвиняваха Борисов в същото. Господин Борисов никога не е разпореждал арести. Ето това ни различава от Продължаваме промяната", категоричен бе гостът.

"Ясно е, че нов бюджет е най-доброто решение, но в настоящия момент, от конституционна гледна точка, то е невъзможно, затова, ако сме държавници, не може да се инатим", каза Ангелов. 

ПП и работодатели не постигнаха съгласие по Бюджет 2023

"Вие казахте, че госпожа Иванчева е в затвора за евентуален подкуп. Евентуален щеше да бъде, ако разследването все още течеше, а тогава когато са минали три съдебни инстанции означава, че този подкуп е доказан. Дали е прекомерна или не присъдата, е от компетенциите на българския съд. Българското общество със сигурност иска да има арестувани политици, но да дадем един пример: във всеки един момент, по време на нашето управление, когато е имало съмнения за корупция, винаги политическата отговорност е била поемана", отсече Ангелов.

Борисов: ГЕРБ няма да издига Фандъкова на следващите местни избори

"Ако ужасната ситуация, в която български полицай беше застрелян, се бе случила по времето на нашето управление, веднага щеше да се потърси отговорност на няколко висши ръководители. Когато български полицай бъде застрелян, трябва някой да понесе отговорност, защото не е нормално да се случва."

Радев пред синдикатите: Служебното правителство ще внесе базов бюджет, но трябва консенсус

"Детската болница, чиято процедура стартирахме ние, не се случи заради меркантилните интереси на един човек, свързани с ново проектиране на нова сграда. Един човек искаше да вземе между 8 и 10 милиона от парите на данъкоплатците, за проектиране. Сега вече тази детска болница щеше да е почти построена", сподели ексминистърът. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм