Изборният кодекс не е в дневния ред на хората, смята лидерът на „Български възход” Стефан Янев.

„Изместването на дебата от смисления диалог за съставяне на мнозинство и излъчване на редовно правителство като че ли подменя и очакванията на хората“, каза Янев.

Граждани излязоха на протест пред НС срещу хартиената бюлетина (снимки)

Според него не е необходимо от парламентарна зала да се дава повод за нови разделителни линии в обществото, а напротив – да се търсят начини и възможности за решаване на текущите проблеми.

„Въпросите, свързани с енергетика, цената на живота, инфлацията и овладяване на мигрантската криза, са много по-важни“, каза Янев.

От формацията са направили и изчисления как парите от свръхпечалбите на електроразпределителните дружества да отидат като компенсации за домакинствата. 

Скандал в НС заради Изборния кодекс: Изгониха депутат от ПП (видео)

Според „Български възход” при правилно облагане, до 6 месеца  домакинствата могат да получат по 1000 лв. като директни целеви помощи или под формата на ваучери за стари уреди.

Относно заявената от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" готовност с втория мандат да работят заедно за формирането на правителство на малцинството, Янев каза, че споделят принципа, че диалогът е в основата на каквито и да било споразумения. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм