"Български възход“ е за изцяло машинно гласуване, тъй като хартиената бюлетина не гарантира честен вот и чрез нея се дава възможност за продължаване и разгръщане на корупционните практики. Това заяви в интервю за Дарик варненският депутат от младата формация Александър Николов.

Не са изключени шансовете за съставяне на правителство с първите два мандата. Първите две политически сили според последния парламентарен вот ще отстъпят крачка назад и ще отделят спорното помежду си и спрямо останалите партии от това, което трябва да се направи, смята Николов, според когото е важно да бъде излъчен кабинет преди връчване на трети мандат.

Видно е, че предизвикателствата и проблемите пред държавата ни днес са по-сериозни от това с кой мандат ще бъде създаден кабинет. Оставам с надеждата, че в крайна сметка това, за което ние от "Български възход“ апелираме от трибуната, а именно разум и държавнически подход, в следващите две седмици ще надделее”, коментира депутатът.

По думите му основна цел на формацията в момента е как ще съумее да реализира участието си в парламента, превръщането му в работещ, както и излъчване на редовен кабинет.

Бившият зам.-областен управител разкри, че е бил предложен за поста от областното ръководство на „Има такъв народ”, но никога не е бил част от структурите на формацията и не е имал политическа връзка с партията на Слави Трифонов.

По време на престоя му в Областна администрация с Николов се свързал Стефан Янев, с когото дотогава не се познавали. Варненецът смята, че е бил потърсен от лидера на "Български възход“ заради отчетността за работата си, която дава в социалните мрежи.

„Молбата му беше да говорим за основните приоритети в града и региона. Той се беше заел със задачата не просто да излъчи лица, с които е извървял някакъв политически път, а хора, които са местни, което аз адмирирах”, отбеляза Николов. Към момента той все още не е член на "Български възход“ и не му било поставяно такова условие.

Във Варна формацията има широка база симпатизанти, но не бързаме със структуриранетона местно ниво, каза Николов, но подчерта, че „Български възход” ще има кандидати за кметове и общински съветници на местния вот, който предстои догодина.