Министър на отбраната на Косово Арменд Мехай заяви, че въоръжените сили на провинцията са готови да защитят всяко кътче на територията, съобщи "Сърбия днес".

Както посочва той, целта им е да издигнат способностите на КБС до нивото на армиите на НАТО.

Великобритания наложи забрана на бившия албански президент Сали Бериша да влиза в страната

В публикация във Фейсбук, в която се позовава на изявлението на движение "Фол", че министерството не е изпълнило плана за работа, той каза, че министерството е изпълнило 77 процента от предвидените дейности.

Албания започна преговорите за присъединяване към ЕС

“Ще работим за повишаване на ефективността още повече. Що се отнася до прозрачността и отчетността, ние оставаме решени да ги издигнем до най-високо ниво. Министерството на отбраната ще бъде отворено за обществеността за всичко, което е позволено за обществеността, с изключение на класифицираната информация. Всеки ден ще подготвяме и укрепваме косовската армия, тя е готова да защити всяко кътче на територията. Издигането на нашата армия до нивото на армиите на страните от НАТО е нашата мисия, която определено ще изпълним”, написа Мехай.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм