Адвокатът на Ева Кайли, която е бивш заместник-председател на Европейския парламент, поиска днес обвиняемата в корупция да бъде освободена с електронна гривна за проследяване, предаде БТА.

Ева Кайли призна съучастието на баща си в дело за корупция

Съдът в Брюксел гледа мярката за неотклонение на Кайли, която бе лишена от свобода по-рано този месец, след като в нейното жилище и в куфар на баща й бяха открити близо един милион евро в брой.

Според защитата по случая се наблюдава невиждано изтичане на информация от следствието, включително от самопризнанията на задържаните, сред които е и партньорът на Кайли, Франческо Джорджи.

Politico: Скандалът с Катар създава голямо газово главоболие за Европа

Статии в местни медии се позовават на протоколи от разпитите, според които Кайли и Джорджи са признали, че са боравили с пари, получени от корупция в полза на Катар и Мароко.

Защитата на Кайли отбелязва, че тя отрича съпричастие в корупционни действия. Допълва се, че белгийската прокуратура обяви тази седмица за започнала проверка за изтичането на информация по делото.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм