Силна буря удари Търговище. Всички общински служби и екипи са на терен след урагана. Много са падналите дървета на територията на града. За това съобщи кметът на града Дарин Димитров в своя фейсбук профил. 

„Има засегнати автомобили, покриви, къщи, но за наша радост няма пострадали хора“, каза кметът и призова за търпение гражданите.

„Продължаваме с разчистването. За съжаление, пораженията и падналите дървета са много и ще имаме нужда от време“, допълни д-р Димитров. Той обясни, че всички паднали дървета и клони се шредират и ще бъдат компостирани на специализираната площадка в Търговище. Кметът обяви, че към момента вода и ток има във всички населени места на общината.

"Аз самият в момента обикалям из Търговище. От БКС призовават всички граждани да не изхвърлят клони, растителни отпадъци, ламарини и други материали в контейнерите за отпадъци, а да ги поставят до тях", написа още той в своя пост. 

По думите му служители ще минават с транспорт и ще прибират натрупаните количества. 

"Благодаря за сигналите и снимките, които ми пращате. Ще се опитаме да разчистим колкото се може по-бързо, но ви молим и за търпение. Бурята наистина беше силна", в заключение заяви Димитров. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм