По информация на Националния институт по метеорология и хидрология в късния следобед, привечер и през нощта срещу четвъртък (27 юли) се очаква през територията на общината да премине добре изразен студен фронт. Той ще доведе до локални интензивни дъждове, гръмотевици и силен вятър - 15-22 м/сек. Възможни са и градушки.

Валежите ще спират в четвъртък през деня. Ще се захлади чувствително - максималните температури ще бъдат с 15 градуса по-ниски от тези в сряда.

По график продължава регулярното прочистване на дъждоприемните шахти и дъждоотводнителната канализация в града от служители на „Нелсен“.

Призовават се гражданите да бъдат внимателни и при интензивна буря, обилен дъжд или ураганен вятър да не предприемат пътувания. Въпреки че силните пориви се очакват привечер и през нощта, хората се съветват:

– да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети;

– да не се движат в близост до жилищни сгради и строителни обекти;

– да приберат от терасите си всичко, което при силен вятър може да нарани преминаващите по тротоарите;

– собствениците на строителни фирми да укрепят скелетата и оградите, тъй като те също са уязвими при опасно силен вятър.

Община Русе следи непрекъснато метеорологичната обстановка и остава в готовност да съдейства на гражданите. При необходимост сигнали се приемат на телефона на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111 или на Единния европейски телефон за спешни и аварийни обаждания -112.