Благотворителният базар за 3-годишната Симона Пенковска от Габрово  събра за един ден 9548.75 лв. Базарът бе организиран от  Детска градина "Перуника" и групата “Добрини за Габрово" и се проведе пред зала "Възраждане".

Разноцветни картички, картини, свещи, кутии, сапунчета, кукли, декорации и сувенири, изработени в „Работилнички на доброто“ от малчуганите и родителите им, има още, а всеки желаещ може да ги закупи в предстоящия онлайн базар, на който ще бъдат изложени.

Събраните средствата ще бъдат дарени за лечението на Мони, която от септември 2022 година се бори като истински  герой с тежката диагноза медуобластом /тумор в малкия мозък/ и обструктивна цефалия.

Към момента Симона е преминала 10 курса химиотерапия, а животът ѝ е разпокъсан между Габрово и София за контролни прегледи и лечение. Всяка седмица е в болницата за изследване или терапия. След това има нужда от допълнително лечение в Германия - имунотерапия, протонотерапия или поддържаща. Първоначалната сума  е 110 хиляди евро - разход, непосилен за семейството ѝ.

Желаещите да помогнат на Симона могат  да закупят някой от атрактивните артикули или да направят дарение на банковата сметка, която е посочена по-долу.

       Дарителска сметка :

           титуляр - майка

Йоана Христова-Пенковска

                      IBAN   

BG09 FINV 9150 1317 684533

           BIC FINVBGSF

Първа Инвестициона Банка

                PAY PAL

Yoana Stoyanova Hristova

ioana17779@gmail.com

BG63BPBI79311028600101

Йоана Стоянова Христова

Пощенска банка