С урок по плуване откриха обновения закрит басейн в димитровградската детска градина „Пролет”, която е единствената с такова съоръжение. Над 100 000 лв. инвестира общината за последните две години в ремонта на басейна. Във вътрешния интериор за мебели и оборудване от общинския бюджет са вложени над 65 хил. лв. за последните 4 години, посочи кметът Иво Димов.


Заниманията по плуване се провеждат всеки ден от 15.30 ч. с продължителност 30 минути, от треньора Иван Илиев. Участват общо 53 деца от II, III и IV група, чиито родители са заявили желание за това.


Интересът на децата към плуването е голям, отчете директорът на градината Тонка Александрова, която благодари на общината, че басейнът е модернизиран и работи, а материална база- обновена. Тя подчерта и, че ДГ „Пролет“ е реализирала два проекта по програми и работи по трети на Националната програма за осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда, по която предстои да бъде изградена площадка по безопасност на движението.


Басейнът в ДГ „Пролет“ е направен през 1984 г. През април 2018 г. след 10-годишно прекъсване заниманията в нега бяха възобновени.