252 души са задържани при операция „Бяло“, съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Петър Тодоров. По думите му са образувани 220 бързи и досъдебни производства и са проверени стотици адреси, като са установени 10 лаборатории и оранжерии за производство на наркотични вещества.

Тодоров даде информация и за операция на ГДБОП от тази сутрин, свързана с трафик на нелегални мигранти.

Демерджиев: 56 души са задържани в акция „Бяло“

Над 3000 полицаи, жандармеристи и представители на гранична полиция на повече от 150 локации в цялата страна - това са част от цифрите зад акция „Бяло“.

„В Равно поле оранжерията за марихуана е доста мащабна. Четирима са задържани до момента. В рамките на около година продължи работата по тези лица".

Това коментира за БТВ Христо Донов, ръководител на отдел „Наркотици“ към ГДБОП.

ГДБОП: Акция „Бяло“ продължава, очакваме да стигнем до по-високи нива

„Две от лицата са криминално проявени, но за други престъпления. Акцията продължава. Ще имаме условия да стигнем и до по-високи нива“, уточни той.

Марихуаната в Равно поле е отглеждана в ремаркета от камиони, а в Пловдив е открито голямо хале за отглеждане а марихуана.

Арести са извършени във Варна, Дупница и Несебър.

„Отдавна не сме имали толкова мащабна акция“, заяви Демерджиев и подчерта, че е удовлетворен, че тя протича при много добро взаимодействие по места със структурите на Прокуратурата. Той посочи, че за него подобни взаимодействия са добър знак от страна на правоохранителните органи по отношение на такъв тип престъпления, срещу които трябва да има абсолютна нетолерантност.

Гешев: Налице са притеснителни тенденции за продажба на наркотици около училищата

Министър Демерджиев съобщи, че става въпрос за всякакъв вид наркотични вещества.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм