Затвор от 20 години при строг режим заради опит да убие малолетния си син получи 21-годишна жена, съобщиха от прокуратурата. 

Намериха тяло на жена в София, синът й е задържан

През ноември 2020 г. подсъдимата с инициали М.Б. живеела в с. Скравена, област София. Вечерта на 24 ноември 2020 г. тя провела телефонен разговор с бащата на децата си, по време на който двамата се скарали. Плачът на 3-месечния й син с инициали С.Б. допълнително я ядосал. Тя го доближила и с ноктите на ръката го наранила по бузата. Вдигнала го и силно го ударила в леглото. Продължила да нанася удари по цялото тяло на детето, в това число и по главата, удряйки го в таблата на металното легло.

Един ученик беше убит, а друг ранен при стрелба в гимназия в Тексас

Свидетелите на случилото – майката и сестрата на подсъдимата, направили опит да я спрат. Незабавно бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип констатирал тежкото състояние на малолетното дете. То било транспортирано до „Пирогов“, където му била извършена спешна оперативна интервенция.

„Ритуал за посвещение“: Полицаи изнасилвали и се гаврили със свои колежки

От заключението на съдебномедицинската експертиза става ясно, че на 3-месечния С.Б. била причинена закрита черепно-мозъчна травма, която неминуемо би довела до смърт без своевременното прилагане на високоспециализирана медицинска помощ.

8-годишно дете от Вършец пострада при инцидент с лека кола

Прокурорът поиска от съда да наложи наказание от 20 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване, което беше уважено от съда. Подсъдимата е осъдена да заплати и неимуществени щети, причинени на детето, в размер на 50 000 лева.

Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм