Звездите на филмовата поредица за приключенията на Хари Потър Даниъл Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт се събират отново с други членове на актьорския състав за специална телевизионна ретроспектива по случай 20-годишнината от излизането на екран на първия филм, предаде Ройтерс, позовавайки се на студио "Уорнър брадърс".

Авторката на романите за Хари Потър Дж.К. Роулинг обаче няма да бъде сред тези, които ще се появяват лично в шоуто.


Роби Колтрейн, изиграл Хагрид, Том Фелтън (Драко Малфой), Хелена Бонам Картър (Белатрикс Лестранж), Гари Олдман (Сириус Блек), режисьорът Крис Кълъмбъс и други звезди на осемте филма ще се присъединят към бившите деца актьори за "Хари Потър 20-а годишнина: Завръщане в Хогуортс" на снимачната площадка в Лондон, където е заснет първият филм.
Специалният епизод ще бъде излъчен на 1 януари по стрийминг платформата HBO Макс.

В ретроспективата актьорският състав ще се завърне към оригиналния декор на училището Хогуортс от първия филм от поредицата "Хари Потър и философският камък", излязъл на екран през ноември 2001 г.

Книгите за Хари Потър дават най-добрия пример за приятелство в литературата

Филмовият франчайз, базиран на историите на Дж. К. Роулинг, събра около 7,8 милиарда долара в международния бокс-офис.
Името на писателката не е сред оповестените, но тя ще присъства в архивни кадри, които ще бъдат показани в специалния телевизионен епизод, според източник, запознат с проекта. Около Роулинг възникнаха противоречия през последната година заради възгледите й за транссексуалните, като някои ЛГБТК общности я обвиниха в трансфобия.

Актьорът Том Фелтън от „Хари Потър“ припадна на голф мач

Телевизионната ретроспектива е само едно от събитията по случай 20-годишнината. Сред планираните прояви е и телевизионен куиз за феновете на Хари Потър с водеща актрисата Хелън Мирън и звездни включвания на членове на актьорския състав и известни почитатели на франчайза като Пийт Дейвидсън и Джей Лено.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук