Земетресение с магнитуд 5,6 е регистрирано в Централна Италия, съобщи Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Трусът е усетен в 7:26 ч. местно време.

Епицентърът с дълбочина 10 км е на 64 км източно от Римини и на 27 км от Гано.

За момента не се съобщава за жертви и разрушения. 

Земетресение с магнитуд 5,6 в Румъния бе усетено и у нас

Неотдавна силно земетресение със сила 5.6 по скалата на Рихтер бе усетено в Русе и други населени места в Североизточна България.

По информация на Националния сеизмологичен център към НИГГГ-БАН земният трус е усетен и в Молдова, Румъния, Сърбия и Украйна.

Епицентърът на земетресението е бил на 53 км от град Бъзъу, окръг Вранча, и на 135 км северно от Букурещ. Дълбочината му е 100 км, показват данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география. 

Венецуела: 22 са загиналите и над 50 изчезналите при свлачище

Трусът е бил сравнително кратък, не са регистрирани последващи вторични трусове.

Това е най-силното земетресение в Румъния, което е регистрирано за тази година.

Няма данни за пострадали или за разрушения в Русенско след силното земетресение от тази сутрин в Румъния. Няма проблеми и с електрозахранването, водоснабдяването и комуникациите. Информацията е към 09.45 часа и тя е потвърдена от дежурните по общини и в областния съвет за сигурност пред областния управител Анатоли Станев. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм