Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Република Северна Македония за присъединяването й към декларацията на Г-7 в подкрепа на гаранциите за сигурност на Украйна, съобщи БТА, позовавайки се на МИА.

"Благодарен съм на Република Северна Македония, че се присъедини към декларацията на Г-7 в подкрепа на гаранциите за сигурност на Украйна и стана 15-ата страна, която го направи. Оценявам личните усилия на министър-председателя Димитър Ковачевски за укрепване на партньорството между нашите страни", написа Зеленски в социалната мрежа Екс (бившата Туитър).

Страните от Г-7 в кулоарите на срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли обявиха международна рамка за дългосрочни гаранции за сигурност за Украйна, насочени към укрепване на отбраната на страната от Русия. Г-7 потвърдиха своя ангажимент към стратегическата цел за свободна, независима, демократична и суверенна Украйна, в рамките на нейните международно признати граници.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм