Над 1600 лекари и медицински сестри и здравни специалисти в структурата на „Сърце и Мозък“ изпратиха отворено писмо до медиите, с обръщение към здравният министър. Публикуваме текста на писмото без редакторска намеса:

"След като „Сърце и Мозък“ чака 13 месеца да получи разрешение за нова болница в София и да инвестира 160 милиона в модерен комплекс и в най-новите медицински технологии, министър Сербезова, на 21 юни, като за последно, подписа разрешение за три нови дейности на „Софиямед“, които са поискани на 3 май, 5 април и 7 февруари т. г. Преди това, пак така скорострелно, Сербезова подписа преместването на цяла болница („Св. Георги“) от Перник в София независимо, че вицепремиерът Асен Василев твърдеше, че това не може да бъде и щял да вземе мерки.

Лично Сербезова задържа разрешението на „Сърце и Мозък“ през последните 7 месеца, откакто е станала министър, въпреки заявлението на последния служебен министър пред Народното събрание, че преписката е перфектна.

Какво е това поведение, г-жо министър – кажете, че не е корупция, кажете че не е дискриминация и не заслужва Европа да се занимава с Вашето поведение години наред, кажете, че не е поръчка за потискане на конкуренцията!

С това поведение, единствено, ще бъдете запомнена в медицинската общност, г-жо министър".