Полицаи застреляха днес на летище "Шарл дьо Гол" мъж, размахващ нож, съобщиха източници от полицията и летището, предаде БГНЕС. 

"Служителите неутрализираха лице, което притежаваше нож и заплашваше на летище "Шарл дьо Гол", съобщи полицейското управление в Париж в своя акаунт в Twitter.

Мъж е намушкан в София

Източник от летището съобщи, че инцидентът е станал на оживения терминал 2F около 8:20 ч. (06:20 ч. по Гринуич), когато "бездомник започнал да притеснява служителите по сигурността и била извикана гранична полиция, за да го изведе".

Първоначално мъжът си тръгнал, докато крещял ругатни, но скоро се върнал и извадил нож, в отговор на което един от служителите стрелял с оръжието си.

Фотограф на АФП, станал свидетел на сцената, заяви, че "едър цветнокож човек размахваше срещу полицаите нещо, което приличаше на нож".

"Беше му заповядано да спре, но той продължи да напредва към тях и един от полицаите произведе един изстрел".

Мъжът бързо е бил поставен на носилка и евакуиран, казва фотографът.

Силите за сигурност са в повишена готовност за терористични нападения след вълната от джихадистки убийства, при които от 2015 г. насам са убити над 250 души. Те са извършвани често от така наречените "самотни вълци", които обикновено се насочват към полицията. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм