С най-новия си албум "Hit Me Hard And Soft", който излезе този петък, 22-годишната певица Били Айлиш продължава да пренаписва правилата в света на поп музиката. Изненадващо, албумът беше пуснат без предварителни сингли или промоции, а информацията за песните беше стриктно пазена в тайна до последния възможен момент, съобщи Би Би Си.

Eco-friendly

Всички реални копия на албума са изработени от 100% рециклируеми материали. 

Грамофонните плочи са пресовани върху екологични и рециклирани материали, всички опаковки са изцяло еко.

В интервю миналия месец певицата заяви пред Billboard, че тя и екипът ѝ правят всичко възможно, за да сведат до минимум отпадъците „във всеки аспект“ на своята музика.

Целта е да се намали въздействието от физическите му копия върху околната среда.

„Родителите ми винаги са ме държали добре информирана и свръхсъзнателна, че всеки избор, който правим, и всяко действие, което предприемаме, оказва влияние някъде или върху някого, добро или лошо“, каза тя.

Защо Били Айлиш издаде новия си албум върху рециклиран винилСнимка: Били Айлиш, Getty Images

Айлиш няколко пъти е критикувала свои колеги за това, че пускат най-различни варианти на един и същи албум с цел да увеличат продажбите си. Тя намира тази практика за "наистина разочароваща".

"Живеем в епоха, в която по някаква причина за някои изпълнители е много важно да правят най-различни винили и опаковки, което увеличава продажбите и им носи повече пари", споделя Айлиш в неотдавнашно интервю за Billboard.

Албум, който заблуждава слушателя

„Hit Me Hard and Soft“ очевидно е замислен като нещо, което трябва да се разгадае постепенно: смел ход в света на поп музиката, където публиката обикновено изисква незабавно удовлетворение.

Защо Били Айлиш издаде новия си албум върху рециклиран винилСнимка: Били Айлиш (Hit Me Hard and Soft), Youtube

Албумът предлага доказателства, че сред редиците на продаващите се поп звезди Били Айлиш остава вярна на самата себе си.

Певицата засяга теми, които са много близки до сърцето ѝ, като сексуалност, самочувствие и лично израстване, и е болезнено откровена пред своите слушатели.

Още в първата песен "Skinny" тя успява да вплете няколко сериозни сюжета като образа на тялото, депресия и тежестта от славата, представяйки ги в спокойна мелодия, изсвирена на електрическа китара.

С този албум певицата показва ново ниво на зрялост и артистична смелост, което със сигурност ще резонира с нейните фенове и ще предизвика силен отзвук в музикалната индустрия.