Заседанието на парламентарната комисия по външна политика отново започна със спорове дали министърът на външните работи в оставка Тедора Генчовска да представи пред депутатите информация за проекта на протокола между България и Република Северна Македония.

От „Има такъв народ” настояват изслушването на Генчовска да се направи, когато има решение на Министерския съвет по френското предложение за преговорите на Скопие с ЕС, но да се разгледат предложенията на парламентарните групи по него.

Петков: Радев да не философства, а да свика КСНС по темата РСМ

От „Възраждане” предложиха заседанието отново да бъде отложено именно заради липсата на позиция на правителството. От БСП и „Продължаваме промяната” са категорични, че Теодора Генчовска трябва да бъде изслушана.

За разлика от вчера ГЕРБ и ДПС не настояват за отмяна на заседанието, за да може да бъдат разгледани от комисията проектите им на решения за подкрепа на френското предложение. Такъв проект на решение днес са внесли и от „Демократична България”. Ако заседанието продължи проектите ще бъдат представени, обсъдени и евентуално гласувани. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм