Охраната на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов е назначена още на 15 май, каза по време на изслушване в Народното събрание правосъдния министър Крум Зарков. Той уточни, че ситуацията е безпрецедентна и след анализ е преценено, че има основания Сарафов да получи служебна охрана.

Зарков не коментира дали според него има реална заплаха за живота на началника на следствието, но допълни, че не трябва да се поемат каквито и да било рискове. 

Съюзът на съдиите поиска ВСС да освободи Гешев, Сарафов и Тодоров

Зарков кометира, че назначаването на охрана, не означава нито приемане, нито отхвърля на твърденията на Борислав Сарафов по отношение на главния прокурор Иван Гешев.

Правосъдният министър допълни, че ако се наложи, охрана може да бъде осигурена и на семейството на Сарафов. Що се отнася до информацията, че Иван Гешев си е присвоил почивната база на прокуратурата в Боровец за лично ползване, Крум Зарков уточни, че това ще се изяснява тепърва чрез дисциплинарни и наказателни производства. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм