Заради голяма ВиК авария в Пловдив се спира движението на пътни превозни средства по бул. „Васил Априлов” в участъка между бул. „Свобода” и ул. „Волга”, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта”.

На място са екипи на КАТ и общинското предприятие. Светофарът на бул. „Свобода” е превключен на жълто мигане.

До отстраняване на аварията се налагат промени в маршрутите на няколко автобусни линии от градския транспорт. Автобусите по линия №15 няма да завиват наляво по бул. „Свобода”, а ще продължават направо по бул. „Шести септември”. Линии №17, 113 и 222 ще завиват от бул. „Васил Априлов” по бул. „Свобода”, оттам ще преминават по западната част на бул. „Копривщица”, където има автобусни спирки, и ще продължават по бул. „Шести септември”.

Очаква се аварийният ремонт да приключи за няколко часа, след което нормалното движение ще бъде възстановено.

Междувременно, при изкопните дейности на ВиК-Пловдив на кръстовището между булевардите „Васил Априлов“ и „6-ти септември“, се е спукал газопровод на „Ситигаз“.

Районът е отцепен. Няма опасност за хората, уточниха от пожарната.

От газоснабдителното дружество съобщиха, че в резултат на аварията без газоподаване са абонатите на бул. „Пещерско шосе“ и южната част на бул. „Марица“. Екипи на „Ситигаз“ работят по възстановяването на газопровода.