Въпреки че Чарлз III току-що стана крал на Обединеното кралство, екипът му вече подготвя погребението му. Таен план, известен като операция "Мостът Менай" /"Menai Bridge"/, който скоро ще бъде разкрит, пише БГНЕС.

Последен поздрав: Крал Чарлз III постави писмо върху ковчега на майка си

В британското кралско семейство нищо не е оставено на случайността. Когато Елизабет II почина на 8 септември, бе задействана операция "London Bridge". Това беше таен план, който се подготвяше от години и включваше различни правила, които трябва да се прилагат при смъртта на Нейно Величество. Протоколите бяха спазени докрай, чак до погребението на Елизабет II на 19 септември. Сега Нейно Величество лежи до принц Филип в криптата на параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор.

Но кралица Елизабет II не е единственият член на кралското семейство, който е имал кодово име за погребението си. Имаше операция "Tay Bridge" за погребението на лейди Даяна през 1997 г. и операция "Forth Bridge", която бе изпълнена, когато принц Филип почина през април 2021 г.

В сайта на кралското семейство: Снимките на принц Хари и Меган вече са най-отдолу

Образът на мостовете е много важен, тъй като символизира прехода към задгробния живот. И въпреки че току-що е станал крал на Обединеното кралство, Чарлз III не пренебрегва бъдещото си погребение.

Кодовото име на операциите, които трябва да бъдат предприети във връзка със смъртта на съпруга на Камила Паркър-Боулс, се нарича операция "Menai Bridge". Името е повече от символично, тъй като висящият мост Менай разделя остров Ангълси от останалата част на Уелс. Това е първият железен висящ мост в света.

Бъкингам представи монограма на крал Чарлз III

Саймън Морган, бивш офицер от Кралската служба за защита, заяви пред Mirror, че вече се обсъждат планове за операцията на моста Менай. Всъщност след погребението на Елизабет II кралските екипи започват да проучват въпроса. В деня на смъртта на Чарлз III ще бъдат въведени няколко правила. Принц Уилям ще стане крал, а Кейт Мидълтън - кралица-консорт.

Лицата на Кралица Елизабет II

Бъдещият крал ще се обърне към британския народ, както направи Чарлз при смъртта на Елизабет II. Ще има период на национален траур. Според Mirror тези различни операции ще бъдат подобни на тези, които са били приложени при смъртта на кралицата. Едва след коронацията на Чарлз III, известна като операция "Златната сфера", операцията "Мостът Менай" ще е напълно разкрита. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм