На 24.02.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 41-годишния Я. Б. за умишлено убийство, представляващо опасен рецидив по чл. 116, ал. 1, т. 12 от НК и го задържа за срок до 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Мъж уби с брадва майка си в с. Годеч, сам се обадил на 112

Досъдебното производство е образувано на 21.02.2023 г. от СДВР в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването и се води под ръководството и надзора на СГП.

Обвинението е за това, че на 21.02.2023 г. в гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза" № 102, в района на Предгаров площад, на тераса, намираща се на гърба на павилион, Я. Б. умишлено умъртвил лице от мъжки пол с неустановена самоличност, като му причинил тежка съчетана гръдна и закрита черепно – мозъчна травма.

Откриха мъртъв тийнейджър в кола в Шуменско, 14-годишната му спътничка е с опасност за живота

Я. Б. е извършил деянието след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление (кражба) на 2 г. лишаване от свобода, което той е изтърпял ефективно.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е счел, че има достатъчно доказателства, че Я. Б. е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност на деянието и дееца, което налага неговото задържане.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм