24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан е шофьорът, помел със спортен мерцедес в събота колата на Ферарио Спасов, съобщи "24 часа".  Шофьорът е със 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с много висока скорост. Хипотезите са за около 150 км/ч. Тя ще бъде установена с експертизи.

Сигналът за катастрофата е получен в 16.40 ч. уточниха от полицията във Велико Търново. По натовареното трасе София Варна известният треньор се прибирал от мач на отбора си "Дунав"  Лом към Ловеч, когато колата му била застигната отзад от мерцедеса, който летял с бясна скорост по мокрия асфалт в посока Велико Търново. По неизвестни причини 24-годишният Нончо не успял да спре, ударил голфа на популярния футболен специалист отзад и го изхвърлил в страни от пътя. Ферарио Спасов е издъхнал на място. 

Младият шофьор от другата кола и спътницата му на 28 г. били откарани в спешна помощ  с леки наранявания. Установено е, че имат само охлузни рани, шофьорът и хематом на главата. Освободени са за домашно лечение. 

Той е тестван за алкохол и наркотици - пробите са отрицателни. Взети са и кръвни проби за химичен анализ. Задържан е за 24 часа по закона за МВР.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм