Международният хоров фестивал “Черноморски звуци“ се провежда ежегодно в град Балчик. Тазгодишното издание ще се проведе в периода 7 - 11 юни, под Патронажа на Министерството на културата и кмета на Община Балчик, Николай Ангелов.

Изключително ползотворно е сътрудничество на организаторите с партньорските организации в лицето на Министерство на културата, ТИЦ „Мелницата“, ДКИ КЦ „Двореца“, Университетска ботаническа градина, Съюз на българските композитори,Съюз на българските музикални и танцови дейци и Български хоров съюз и десетки национални и регионални медии.

За проведените десет издания повече от 5300 певци от 203 хорови състава от 23 държави от Европа, Азия и Америка са взели участие във фестивала. Проведени са 22 Хорови работилници за съвременна музика и български фолклор, в които хора, говорещи на различни езици, които никога не са се срещали, пеят заедно, обменят идеи, енергия и опит.

Тазгодишният фестивал ще се излъчва онлайн на адрес chernomorskizvutsi.com, в реално време.

Участниците ще имат уникалната възможност да музицират на различни сцени в прекрасния град Балчик – Държавен културен институт Културен център „Двореца“, Ботаническа градина; Туристически информационен център „Мелницата“; НЧ „Паисий Хилендарски-1870“, сцената на Площад 21-ви септември.

Повече информация за събитието е публикувана на адрес https://chernomorskizvutsi.com/