Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар получи условна присъда за 7 месеца с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 450 лева. Това е решението на Районния съд в Поморие след сключването на споразумение с прокуратурата, предаде dsport.bg.

Канада легализира твърдите наркотици

Насар бе осъден, тъй като на 27 юли 2021 година той не се подчинява на полицейски патрул, който се опитва да го спре, след което щангистът е бил преследван от служителите на реда в продължение на 20 километра. В крайна сметка Насар бе спрян край приморското село Каменар, съобщи bTV.

Тестът за наркотици показва употреба на амфетамин и метамфетамин. Отделно от това се оказва, че 18-годишният спортист е шофирал, без да бъде правоспособен.

Разбраха самоличността на полицайката, заловена с половин килограм марихуана

След сключване на споразумение с прокуратурата присъдата на Насар става условна. Мотивите са, че случаят е инцидентен – щангистът е предоставил документи от 14 допинг проби, в които нито веднъж не е установено наличие на упойващи вещества. Освен това спортистът е млад (18 години), без криминално минало и е сред българските надежди за медал на олимпийските игри.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм