По думите на Пламен Димитров, адвокат на семейството на една от жертвите на катастрофата причинена от Георги Семерджиев, „Не е назначена токсикологична експертиза от лекари токсиколози, които да кажат кога е приет наркотикът."

Той допълва пред NOVA, че не може да се направи нова екпертиза, защото кръвта е унищожена. Така няма как да се разбере дали преди пътнотранспортното произшествие се е дрогирал или го е направил след като се е прибрал, поясни защитникът.

Делото „Семерджиев“ отново отложено: Адвокатът му не се яви в съда

Относно информацията за разминаване при експертизите, той посочи: „Съдебно-химическата експертиза показва, че няма наличие на алкохол и амфетамини в кръвта на Семерджиев. При съдебно-химическите експертизи апаратурата хваща от 0,1 до 0,5 нанограма в милиграма. След това е направена съдебно-токсикологична експертиза. Апаратурата е по-чувствителна и хваща до 0,9 нанограма в милиграм. Именно тогава се намират амфетамини. Проблемът е, че кръвта е отишла при експертите замразена. Тя е била 3 милиграма”, заяви адвокатът и допълни, че вече няма как да се направи нова експертиза, защото кръвта е унищожена.

„Резултатът от DrugCheck показва, че има амфетамини и метаамфетамин. Предполагам, че тежест в съда ще има токсикохимическата експертиза. Която доказва, че има амфетамини и метаамфетамини”, разясни Димитров.

Делото „Семерджиев“: Едната експертиза твърди, че е взел наркотици, според другата не е

“Без значение е дали той е бил дрогиран. Вижда се ясно, че този човек е над закона. Той кара с фалшива книжка и фалшиви номера, кара под влиянието на алкохол, кара с колкото си иска, намерени са наркотици в колата му. Това дали е бил дрогиран е без значение. Факт е че двете момичета ги няма“, заяви адвокатът.

Дори и да падне обвинението за употреба на наркотици, Семерджиев е обвинаем по още 4 обвинения, включително и смъртта на двете момичета.