„Вместо да обсъжда БСП, „Продължаваме Промяната”, като основна партия, която представлява промяната, да направи така, че да спечели следващите избори и да направи правителство. Това призова по NOVA Кристиан Вигенин от БСП.

БСП няма да подкрепи декларацията на ПП

Според него БСП се е оказала най-добрият танцьор на политическата сцена. „Опитваме се да създадем атмосфера, в която да се получи хубаво българско хоро. Някои решиха да не се хванат на него. Рано или късно това трябва да се случи. За да се получи танц, трябва да има желаещи да танцуват. Българският парламент направи не две напред, една назад, а една напред и две назад. Излизаме от този мандат с още по-ниско доверие. С много сериозен риск за конституционния ред в страната”, каза с ирония депутатът.

Лидерската среща, организирана от БСП е била правилна стъпка, смята той.

НС отхвърли ветото на президента върху промени в Изборния кодекс

Много внимателно анализирахме какво не се получи при предишните опити. За да може да се случи нещо, трябва да има ясен политически ангажимент от страна на лидерите. Това беше сериозен разговор за политиката и перспективите. Липсата на опит в ПП доведе до това. Едно е да заявяваш своята опозиция и да работиш на думи срещу някакъв модел, както „Промяната”, друго е да имаш компетентност да създадеш около себе си коалиция и да работиш срещу този модел”, поясни Вигенин.

По думите му БСП има собствена стойност в българската политиката. „Ние имаме съвсем различен подход и се борим за промяната много преди да се появят т.нар. „сили на промяната”. Да не си въобразяват, че стоим и мислим към кого да се залепим само и само да сме във властта. Ако трябва ще стоим в опозиция, за да покажем как трябва да бъде структурирана българската политика”, допълни Вигенин. Той призова президентът Румен Радев да не бави процеса и да разпусне Народното събрание максимално бързо.

Кристиян Вигенин идва в Сливен за среща с актива на БСП и граждани

„Оптимист съм за правителство в края на април. БСП ще свърши, каквото може”, заключи депутатът. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм