Без да подозира, че микрофонът му е включен, в понеделник депутатът от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов изрече изключително грозни думи по адрес на жените, станали жертви на домашно насилие. "Кое е по-различно. За насилието, за кое? Има и сега закони. К'во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че преди 15 години са били изнасилвани", коментира Рашидов. Последва извинение, което обаче прозвуча като за излъскване на имиджа, тъй като не променя факта какво очевидно мисли Рашидов (вероятно и не само той). 

Журналистката от “Капитал” Полина Паунова коментира: “Вежди Рашидов обобщи всичко, което ГЕРБ си мислят. И правят. Просто не им стиска да го кажат публично”.

Паунова пита още: “Абе, Вежди Рашидов ще остане ли председател на комисията по културата и медиите? Или като е от сглобката - може да мине с едно извинение?”.

Журналистката Миролюба Бенатова пише възмутено, че “На маймуни ни направихте, г-да политици. И е голяма срамота. Да, г-н Рашидов и всички, които му ръкопляскате тайно. Повечето от вас, там, на политическия амвон, имате деца. И ви боли, само като си представите, че някой може да ги нарани”.

“Вежди Рашидов - почетен мултак и пожизнен калтак” - с тези думи журналистът Иво Божков обобщава ситуацията.

Журналистът и автор на рубриката в darik.bg “100-те национални дефекта” Самуил Петканов шеговито заяви, с препратка към спрените от Пепси реклами за подкаста на Тото: “Рашидов бързо се извини, щото ако му канселират и на него безалкохолното, ще стане по-зле”.

Водещият на рубриката “Фактите на Румен” по Дарик Румен Иванов поиска оставката на Рашидов и написа: “Вместо да изпише Вежди, показа, че е сокът на боклука”.

Ето и други коментари на известни лица и потребители:

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм