ГДБОП, заедно с двете партньорски служби на САЩ и Великобритания, вече работят за установяване на лице, намиращо се извън страната, съпричастно към мейлите с бомбените заплахите. Това съобщи в Пловдив главният секретар на МВР Петър Тодоров. Общо 102 сигнала по електронен път са получени досега в училища в София, Плевен, Сливен, Бургас и Варна, каза още той.

По думите му, няма опасност от провалянето на изборите в неделя, а полицията, по разпореждане на МВР министъра Иван Демерджиев, изработва методика как да се процедира при подобни действия.

Продължават и акциите на службите в страната срещу купуване на гласове. До момента има образувани 75 досъдебни производства, работи се по близо 400 оперативни и 270 явни сигнала, свързани с вота на 2 април.

В пловдивската ромска махала „Столипиново“ се провежда спецоперация срещу лихварството, като се проверяват двама мъже, в които са намерени тефтери с имена. След приключване на разследването, ще се реши дали да бъде повдигнато евентуално обвинение.