Под натиск от привърженици на "Възраждане" днес и във Варна прожекцията на филма "Близо" беше отменена, предаде Дневник.

"Информираме всички свои съмишленици, че днес няма да се излъчи скандалният филм, пропагандиращ детско самоубийство и интимни отношения между 13 годишни момчета", гласи пост във "Фейсбук", публикуван преди час.

Филмът „Близо” тръгва в големите киносалони

В същия текст от партията благодарят "на всички свои съмишленици, всички други организации, клубове и отбори", които са помогнали на партията да да покаже, че Варна отстоява "нормалните човешки ценности, завещани ни от векове за векове!".

Въпреки отменената прожекция в 18.30 ч. привърженици на "Възраждане" се събраха пред Фестивалния и конгресен център в града, където тя трябваше да се състои. Отново във "Фейсбук" беше публикувана покана за събитието, в която пише: "Ще защитим децата си от педофилската еднополова секта, която протяга пипалата си към тях!"

„Фашизмът не е патриотизъм“: Протест срещу „Възраждане“ пред президентството (видео и снимки)

Филмът "Близо" е носител на голямата награда на журито на кинофестивала в Кан през миналата година. Той разказва историята на тринайсетгодишните Лео и Реми, които са най-добри приятели. През лятото те са неразделни, но началото на учебната година идва с нови социални проблеми, които поставят на изпитание тяхната интимна и привидно неразрушима връзка. "Завладяващият и шеметен визуален стил потапя зрителя във вълнуващия и емоционално несигурен свят на юношеството със затрогваща и опустощителна яснота, пише критиката за филма. Той е превратен и незабравим портрет на пресечната точка между приятелството и любовта, идентичността и независимостта, сърдечната болка и изцелението".

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм