Мерки срещу катастрофите на пешеходни пътеки във Варна предложиха общинските съветници от „Възраждане” след поредния инцидент, при който тежко пострада възрастна жена.

Сред по-важните предложения са обезопасяване с предпазни елементи тип „Ню Джърси” на островната част при пешеходната пътека на бул. „В. Левски“ и ул. „Дружба“, изграждане на пешеходна пътека на бул. „Смирненски“ с ул. „Латинка”, както и монтиране на неравности на булевардите и улиците с по-голям трафик.

„Често обвиняваме шофьорите, които безспорно носят вина за тежките инциденти заради неразумната скорост, с която шофират, но няма как да пренебрегнем и вината на общинската администрация, която видимо си затваря очите пред този проблем. Неведнъж от „Възраждане“ сме внасяли предложения в комисията по безопасност на движението към местния парламент, с които да се повиши превенцията и да не се допускат такива  катастрофи, които взимат и човешки животи. Общото впечатление е, че дирекция „Инженерна инфраструктура“ реагира на нашите предложения едва след като станат тежки инциденти. Прави изключително неприятно впечатление, че дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване” вместо да поставя като приоритет здравето на варненци, като осигурява сигурна пешеходна среда, прави точно обратното и се стреми да съкращава броя на пешеходните пътеки във Варна. Това освен че е опасно, но и противоречи на всякаква логика“, коментира председателят на Общинския съвет във Варна от групата на „Възраждане“ Николай Костадинов. Той даде за пример поставената неравност на бул. „Първи май“ в кв. „Аспарухово“, която бе монтирана след поредната катастрофа преди няколко години.