Някои търсачи на силни усещания описват бънджи скоковете като преживяване, близко до смъртта, но малцина са били толкова близко до нея, колкото един човек, който успя да оцелее след скъсването на бънджи въжето си в Тайланд, предаде CNN.

Европа парк и „Северен поток 2“ прекратяват сътрудничеството си

Кадри от ужасяващия инцидент запалиха мрежата тази седмица, след като 39-годишният турист от Хонконг сподели клипа в профила си.

Потърпевшият, пожелал да бъде наричан Майк, направил бънджи скок, докато е на почивка през януари тази година.

Четирима загинаха при инцидент в увеселителен парк в Австралия

За щастие, скокът е над водна маса. Въжето на бънджито се скъсало, а Майк паднал във водата.

Паднах на лявата си страна, така че нараняванията бяха по-сериозни там. Чувствах се сякаш съм пребит“, разказа Майк пред CNN.

Свидетели на гмуркането са станали негови приятели, с които са били в приключенския парк Changthai Thappraya. Разположен в северозападната част на Патая, увеселителният парк предлага дейности, вариращи от зиплайн до стрелба.

Мисията възможна за Доротея Толева: Българката ще си партнира с Том Круз

Майк сподели, че първоначално е отишъл в парка, за да изпробва стрелбището, но е събрал смелост да скочи с бънджи, след като приятелите му са го предизвикали.

Беше много високо, така че затворих очи. Планирах да отворя отново очите си, когато отскоча обратно. Разбрах, че въжето се е скъсало, когато отворих очи и бях заобиколен от вода“, разказа Майк. 

Мазилка падна в Техническия университет, един човек е ранен

Той успял да изплува отново и да плува, въпреки че краката му били вързани заедно с долната половина на скъсаното бънджи въже.

Ако човекът не може да плува, в такава ситуация ще има големи проблеми“, каза той. Майк обясни, че паркът е възстановил разходите за скока му и е платил за рентгеново и ултразвуково сканиране в Тайланд.

Нитхит Интим, основател на парка, потвърди, че инцидентът се е случил и каза, че за първи път става свидетел на подобно нещо.

Ураганен вятър запрати кола в язовир “Батак” (видео и снимки)

След като въжето се скъса, нашият персонал веднага извади човека от водата и го попита дали е добре. Майк каза, че чувства болка и го закарахме в болницата“, заяви той пред CNN. 

Интим добави, че Майк е подписал освобождаване от отговорност, преди да скочи, като показа снимка на документа.

Екипът обясни, че ако се случи злополука или произшествие, нашата компания ще компенсира медицинските сметки, но клиентът не може да иска компенсация за друг вид разходи“, уточни Интим.

Дете пропадна в 2-метрова шахта в двора на училище

Той добави, че паркът би бил готов да плати всички допълнителни преки медицински разходи в Хонконг, ако бъдат предоставени разписки.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм