Бизнесменът Васил Божков е начело на листата с кандидати за народни представители на коалиция „Център“ за 13-и Пазарджишки многомандатен район. Списъкът, съдържащ общо 10 имена на претенденти за народното доверие - случайно или не - е регистриран в събота преди Великден.

Васил Божков е предприемач, създател на Гражданска платформа „Българско лято“. До 2020 г. е сочен за най-богатия българин със състояние на стойност между 1 и 3 милиарда лева. Същевременно е обвиняем за редица престъпления, сочи справка в Wikipedia.

През януари 2020 г. Божков напуска България и бяга в Дубай, за да избегне задържането си. Повдигнати са му редица обвинения, между които свързани с убийства, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др. След бягството си Божков твърди, че е бил подлаган на системен рекет от властите. През март 2022 г. Цветомир и Боян Найденови, бивши бизнес партньори на Божков, споменават в интервю, че той им признал, че е поръчал убийството на Манол Велев. Известен с прякора Черепа, във вътрешна кореспонденция на щатския държавен департамент Божков е определян като „най-печално известния гангстер на България“. Санкциониран е за корупция по закона Магнитски.

След него в листата на коалицията се нареждат Петър Стефанов, Йордан Тодоров, Климент Петков и др.