31 души са задържани във Варненско в рамките на националната специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. Това съобщиха от варненската полиция. 

В хода на оперативно-издирвателните действия, до момента са проверени 8 адреса, извършени са претърсвания на 4 от тях. На два от адресите са установени помещения, пригодени  за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвани със специална техника за това  - лампи, нагреватели, уреди за контрол на влажността и температурата на въздуха.

Иззети са 150 стръка марихуана, около 14 кг суха тревиста маса – подготвена за продажба, 14 г кокаин и 9 г метамфетамин.

Задържан е и наркоразпространител, като в обитаваното от него жилище са намерени и иззети 2 ел. везни, пари, 7 гриндера. лични документи, 3 пистолета, боеприпаси и множество вещи с неизяснен произход, за които има данни, че са предмет на престъпления. Купувачите са получавали дрога срещу акумулатори, ел. тротинетки, велосипеди, музикални уредби и други вещи, посочват от полицията.

Образувани са 9 досъдебни и 10 бързи производства. В рамките на операцията са задържани за срок до 24 часа и петима водачи, шофирали след употреба на наркотични вещества.

Операцията продължава и в момента с проверки за разпространение на наркотични вещества около училищата, по питейни заведения, както и засилени проверки по пътищата.