Общинският съветник и бивш кандидат-кмет на столицата Ваня Григорова обяви, че се включва в парламентарните избори. В пост във Фейсбук тя написа:

„Настъпил е преломният момент, в който работещите българи трябва да защитят правата и интересите си. Да спрат да са пасивни наблюдатели и само да понасят последствията от управленски решения в техен ущърб, без самите те да поемат в ръцете си собствената си съдба. Именно затова взех решение да вляза в битката за предсрочните парламентарни избори.“

Григорова пояснява, че се чувства сигурна в себе си, заради успеха си на местния вот в столицата и това, че достигна до балотаж:

„Допълнително ме мотивират хилядите писма, съобщения и обаждания от цялата страна, с призиви да се обединим със съмишленици, да предложим политики и да направим всичко по силите си за България. Не Сглобена или Разглобена, а единна и независима в отстояването на националните ни интереси.“

В поста си Ваня Григорова намеква, че смята да участва на вота през юни м.г. още преди около 2 седмици. Тогава тя даде заявка, че очаква да е кандидат за български, а не за европейски депутат.